Despre bibliotecă

BIBLIOTECA ALECU RUSSO

 Misiune:
Filiala „Alecu Russo”, face parte din echipa Bibliotecii Municipale  „B.P.Hasdeu”, asigurînd pe deplin dreptul la informaţie şi lectură a publicului cititor de toate vârstele, perfectând, dezvoltând facilităţile şi serviciile existente. Avînd ca scop informarea familarizarea cititorului în procesul de învăţământ.

Istoria bibliotecii:
Bibliotea îşi începe activitatea în decembrie 1979 în edificiul blocului locativ nr.22 de pe strada I.Fediko, sectorul Ciocana, or. Chişinau, unde a fost fondată biblioteca nr.13 pentru copii.
Iniţial biblioteca dispunea de o colecţie de carte în mărime de 9000 documente şi deservea cca. 1300 utilizatori. Personalul biliotecii era format din 3 bibliotecari. În preajma bibliotecii funcţiona o singura şcoala ( Nr.12 ), şi 2 gradiniţe pentru copii.   
În prezent biblioteca funcţionează ca filială a BM ”B.P.Haşdeu”. Colecţia de carte a bibliotecii constituie aproximativ 29.000 de documente (cărți, materiale audio- și video-).  şi deserveşte mai mult de 6000 utilizatori. În ajutorul utilizatorului activează un personal competent alcatuit din 7 persoane, toţi cu studii superioare care oricînd pot veni in ajutorul utilizatorului. În cadrul sferei de activitate a bibliotecii, acum funcţionează mai mult de 10 licee şi şcoli, 8 gradiniţe pentru copii.
Pe parcursul celor 35 de ani de activitate, biblioteca A.Russo ramîne a fi o instituţie socială care activează pentru comunitate şi in folosul ei.

Servicii şi facilităţi:
Acces liber la toate documentele din colecţie( cărţi, CD-uri, publicaţii electronice…);
Consultarea documentelor în sala de lectură;
Împrumut la domiciliu pe un termen de 15 zile;
Prelungirea termenului de împrumut (inclusiv prin telefon, internet…);
Rezervari de titluri pe un anumit termen;
Consultaţii în căutarea şi utilizarea informaţiilor necesare;
Servicii extramuros;
Access la catalogul electronic;
Acces gratuit la Internet;
Wi – Fi;
Deasemenea filiala A.Russo vă propune:
Serviciu: ”Întîlnirea cu povestea”, ”Mister Etichet”;
Serviciu IT: ”Țcoala lui Tablețel-Istețel”, ”InfoHelp”

Programe literare
Biblioteca a fost şi va rămâne întotdeauna un templu al culturii şi civilizaţiei, şi acest spaţiu al mirajelor reprezintă pentru cititori o permanentă tentaţie spre cunoaştere. În scopul cultivării pasiunii pentru lectură şi a respectului faţă de carte în cadrul bibliotecii activează un şir de programe şi cluburi literare pentru diverse grupuri de utilizatori, începând cu copiii şi terminând cu vîrstnicii.
Filiala A. Russo promovează mai multe programe ale BM „B.P.Hasdeu”:
Programul „Chişinăul citeşte... copii / adolescenți / adulți”
Programul estival „Rucsacul de vacanță”
Programul de lectură ”Bătălia cărților”
Decada „Chişinău oraşul meu”

Regule de înscrierea la bibliotecă
Înscrierea la bibliotecă este gratuită. Pentru aceasta utilizatorul se prezintă cu buletinul de identitate, completează fişa-contract cu toate datele menţionate în formularul tipizat, indicînd corect toate datele (nume, prenume, data daşterii, adresa etc.). În urma completării acestui contract utilizatorul primeşte un card unic, cu care poate fi deservit la toate filialele BM „B.P.Hasdeu”. Transmiterea cardului utilizatorului unei alte persoane este strict interzisă.
 
Programul de lucru:
Luni – Duminică: -  9°° - 17°°
Sâmbătă              -  zi liberă

Adresa şi contacte:
R. Moldova, or. Chişinău,
str. Alecu Russo nr. 22.
Tel. 022 33-77-32
e-mail: russo.hasdeu@gmail.com

Un comentariu:

  1. 35 лет библиотеке? А когда была открыта?

    RăspundețiȘtergere