31 oct. 2012

Expoziție virtuală

Cărți noi în ajutorul educatorilor
Biblioteca A. Russo colaborează cu mai multe grădinițe din orașul Chișinău, și suntem foarte bucuroși cînd copii mici ne trec pragul în căutarea unei povești sau poezii noi, iar cadrele didactice vin să selecteze materiale pentru desfășurarea activităților.
De curînd Biblioteca și-a îmbogățit fondurile cu cărți noi din diferite domenii, și am dori să propunem educatorilor cîteva titluri, care sperăm să le fie de ajutor în formarea și educarea personalității copilului.
Antologie de fișe multi- și interdisciplinare. / coord.: Anca Bulboacă. – București: Coresi, 2008. – 296p.
Fișele prezentate în această antologie pot servi ca material de lucru în activitățile de fixare și consolidare a cunoștințelor copilului, dar mai ales în cele de evaluare continuă și cea finală. Cu ajutorul lor educatoarea va putea îmbogăși și evalua cunoștințele copiilor despre anotimpuri, despre animale și plante, despre mijloacele de transport, igienă etc.
Antonovici, Ștefania. Educația Fizică în Grădiniță / Ștefania  Antonovici. – București: Didactica Publishing House, 2010. – 86p. 
 Această carte este un bun îndrumător pentru educatori în pregătirea activităților de educație fizică și a momentelor de înviorare. În această carte vor putea găsi cele mai variate forme și mijloace  de realizare a educației fizice, cum se face planificarea , care este structura activităților, cum să formeze coloane de gimnastică etc.
Caleidoscopul anului. - Ch.: Epigraf, 2011. – 88p.
Această carte va îmbogăți cunoștințele copiilor despre cele patru anotimpuri  ale anului. Copii vor avea posibilitatea de a privi desene frumoase și viu colorate, vor învăța  poezii și cîntece  despre anotimpurile și sărbătorile anului, vor afla ghicitori, proverbe și jocuri noi. Această carte este un bun îndrumător în pregătirea matineelor și seratelor literare. Caleidoscop este cuvîntul care se folosește la desemnarea unui conținut foarte variat. Aparatul cu acest nume conține piese mici viu colorate care, prin rotire, formează diferite imagini. Astfel de imagini și texte veți găsi în această carte.
Cinel Cinel, ghici ce e? / il. De Andrei Ichim. – Ch. : “Bons Offices” SRL, 2011. – 48p.
Este o carte cu ghicitori pentru copii întrun limbaj simplu și accesibil, cu desene viu colorate despre: natură, animale, păsări, plante, fenomenele naturii, îmbrăcăminte, etc.Educatoarea poate folosi aceste ghigitori în cadrul activităților de familiarizarea cu natura, la plimbare, în timpul jocurilor și în timpul liber.
Câte-n lună și-n stele: 150 de curiozități explicate pe înțelesul copiilor. - Ch.: Epigraf, 2012. - 180 p.
Este o cartea în carea sunt oferite 150 de răspunsuri, grupate în următoarele compartimente:
- Cerul. Corpuri cerești
- Pământul. Fenomene naturale
- Lumea vie
- Omul și viața lui
- Simboluri. Realitatea și imaginație
- Obiceiuri. Superstiții.
Astfel, copiii vor afla multe lucruri interesante, ce stîrnesc curiozitate: ce culoare are cerul, ce formă au stelele, ce este vulcanul, cum comunică animalele, care păsări nu zboară, cum respiră balena, ce mănîncă astronauții în cosmos, cînd a apărut igiena, care jocuri sportive sunt cele mai veghi, are oare apa memorie, de ce se ciocnesc paharele etc.                             
Ghid pentru desfășurarea activităților de educașie rutieră în grădiniță / Maria Verdeș, Ana Trandaf, Ana Damian, – Geamăna: Tiparg, 2007. – 176p.
În acest ghid educatorii vor găsi povești, poezii, cîntece, scenete și jocuri care le va facilita munca în formarea cunoștințelor copiilor despre regulile de circulație. Copii vor învăța de la eroii poveștilor  cum să se comporte, ce se poate întâmpla dacă nu asculți sau nu respecți anumite reguli etc. Preda, Viorica. Carte de bună purtare: Reguli de comportare. Reguli de joacă. / Viorica Preda. – București: Didactica Publishing House, 2008. – 48p.
Lucrarea vine în sprijinul educatorilor pentru a facilita învațarea copiilor. Copii vor învăța unele reguli de comportare intr-un mod placut si neimperativ. ( De exemplu cum sa vorbim frumos cu cei din jur, cum sa îi respectam, cum sa mentinem ordinea si curatenia, cum sa utilizam telefonul si scrisorile in relatia cu ceilalti etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu