30 aug. 2012

ÎNCHIDEREA PROGRAMULUI ”LECTURILE VERII - 2012”

           “Să nu laşi o zi fără citire, fără să vezi sau să auzi ceva frumos
(Goethe) 
Aceasta  a fost deviza multor utilizatori ai filialei Alecu Russo, care toată vara au participat la numeroase manifestări din cadrul Programului Lecturile verii. Acest program a avut menirea să-l cuprindă pe copil în vraja lecturii, care este atît de preţioasă şi indispensabilă în educarea personalităţii. 

Vara se sfîrşeşte şi o dată cu ea şi programul “Lecturile  verii”. Cu această ocazie, pe data de 29 august Filiala A. Russo în colaborare cu filiala Transilvania au organizat “Închiderea Programului Lecturile verii”. Manifestarea a avut loc la biblioteca de cartier Transilvania, unde oaspete de onoare a fost scriitorul Ianuş Ţurcanu. Filiala A. Russo a invitat la manifestare cei mai activi participanţi la acest program şi o grupă de copii de la Grădiniţa nr. 32,  care cu plăcere au recitat poezii scrise de Ianuş Ţurcanu, au participat la discuţie şi au adresat cele mai ingenioase întrebări scriitorului. 
 Deasemenea, cu acest prilej la biblioteca Alecu Russo a fost organizat un concurs de erudiţie:”Recităm şi colorăm cu Silvia Ursache.” La acest concurs copii s-au întrecut cine mai expresiv şi mai multe poezioare recită şi cine mai frumos şi cu acurateţe colorează cărţile Silviei Ursache. Toţi copiii au primit cîte un  steguleţ şi cite un semn de carte, iar cîştigătorii locurilor1-3 au beneficiat de cărţi cu titlu de cadou.
            Colaboratorii bibliotecii au depus multe eforturi pentru a face vara cît mai frumoasă şi mai interesantă pentru voi, dragi copii, şi vă aşteaptă cu plăcere să participaţi şi la anul la Programul Lecturile verii.
                                                                              
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu