13 feb. 2014

Expoziție virtuală

Mese vesele pentru copii
Dragi copii, părinți, bunici, vă place să petreceți sărbătorile acasă, înconjurați de familie și prieteni, doriți să organiați o petrecere pentru copiii, sau pur și simplu doriți să-i surprindeți pe micuți cu bucate alese, într-o prezentare de vis? Atunci filiala Alecu Russo vă vine în ajutor cu o serie de cărți în care ve-ți găsi cele mai interesante și originale idei cum să pergătiți o masă pentru a vă impresiona în fiecare zi cu ceva nou copiii sau musafiriii dumneavoastre. Recetele de mîncăruri găsite pe paginile acestor cărți îndeamnă copiii la obiceiuri alimentare sănătoase și echilibrate, împletind creativitatea, imaginația și bunul gust, fiind o soluție practică pentru un meniu variat și hrănitor.
Cristea-Șoimu, Maria. Carte de bucate pentru copii / Maria Cristea Șoimu. – București : Cartex, 208. – 200p.
Atentă la statisticile medicale care dau la iveală multe cazuri de diabet, boli de rinichi, supraponderabilitate sau boli digestive grave în rîndurile copiilor, autoarea consultă cărțile medicale, pune în valoare recetele medicilor pentru copii. Cartea respectă perioadele copilărie: copil mic, preșcolar, școlar, adolescent și menționează lîngă fiecare recetă și vîrsta copilului care poate consuma preparatul. Capitolele sunt alese cu grijă: micul dejun, borșuri și ciorbe, aperitive calde și reci, gustarea dintre mese, recete de regim și băuturi preparate acasă.
Citind această carte ve-ți găsi o mulțime de recete interesante și sănătoase și o duzină de sfaturi utile în pregătirea bucatelor pentru copilul dumneavoaste.

Stepanova, Irina. Torturi vesele pentru masa de sărbătoare / Irina Stepanova. Trad. : George Ghețu. – Ch.: Arc, 2012. – 32p.
Cartea include mai multe rețete ale unor bucate simple, accesibile ca preț și originale ca formă. Răsfoind această carte veți învăța cum niște tartine obișnuite se pot transforma în torturi vesele și originale. Da, chiar așa, în adevărate torturi care au luat forma unor albinuțe ghidușe sau a altor ființe fermecătoare. Aspectele lor plăcute îi va binedispune atît pe cei adulți cît și pe copii.
Stepanova, Irina. Tartine minunate pentru masa de sărbătoare / Irina Stepanova. Trad. : George Ghețu. – Ch. : Arc, 2012. – 32p.
Cartea de față vă propune cîteva recete de tartine originale și apetisante. Tartinele recomendate în această carte sunt preparate din produse simple – fructe, legume, verdețuri etc. și au forme hazlii și nu necesită mult efort și și timp pentru pregătire.
Cartea este un bun îndrumător pentru cei care doresc să organizeze mese de sărbătoare pentru copiii lor, sau pentru mămicile care au acasă un copil mofturos la mîncare și nu știu cum să-l determine să mănînce tot din farfurie.
Stepanova, Irina. Fantezii culinare din legume și fructe / Irina Stepanova, Serghei Kabacenko. Trad. : George Ghețu. – Ch. : Arc, 2012. – 128p.
Răsfoind filele acestei cărți veți învăța cum cele mai banale legume sau fructe le puteți transforma în omuleți haioși, în flori sau animale minunate. Pe paginile cărții veți vedea cît de simplu se poate face un clovn hazliu, o maimuță jucăușă, un iepuraș drăgălaș și multe alte vietăți. Toate compozițiile pe care le veți găsi în această culegere sunt ușor de realizat, vă vor reuși din prima și vor arăta atît de frumos și impresionant, încît veți fi și dumneavoastre fascinați de rezultate.
Gill, Dickinson. Ghidul părinților pentru cele mai reușite petreceri ale copiilor /  Gill Dickinson, Julia Goodwin. Trad. : Dorina Oprea. – București : Vox, 2007. – 160p.
Această carte se adresează celor care doresc singuri să organizeze petrecerile copiilor. Aici pe lîngă recetele de mîncare veți mai găsi sugestii cum să decorați cît mai original și pe interesul copiilor mesele de sărbătoare, cum să faceți o invitație, cum să vă confecționați singuri costume sau măști, ce jocuri pot fi organizate la o petrecere pentru ca copiii să nu se plictisească și multe, multe alte sugestii.
 
Răsfoiți aceste cărți de bucate ori de cîte ori aveți nevoie de o idee inspirată în materie de gastronomie. Vă garantăm cu nu veți ajunge niciodată la ultima pagină a oricărei din acestea fără a găsi ceva interesant și util.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu