4 feb. 2016

CUNOAŞTE-ŢI ŞI IUBEŞTE-ŢI ORAŞUl. CHIŞINĂU 580


În 2016, Făt-Frumosul ţării noastre, care nu e altul decât cel care răspunde la numele de Chişinău, împlineşte 580 de ani (de la prima atestare documentară). 
Este un bun prilej de a vorbi, încă o dată, despre trecutul şi prezentul oraşului natal, despre personalităţile, monumentele şi locurile sale de interes istoric şi cultural, despre consolidarea sensului de comunitate printre locuitorii capitalei. Este ceea ce îşi propune să realizeze, în măsura posibilităţilor, şi rubrica permanentă a Filialei Alecu Russo” anunţată acum în deschiderea unei serii de  materiale. Orice cunoaştere adevărată este fiica unei mari iubiri. Într-adevăr, cunoscând, iubeşti mai mult, dragostea fiind prin definiţie ziditoare şi promotoare de valori spirituale, morale şi materiale. Numai în felul acesta stimăm constant omul de alături, devenim atenţi şi grijulii faţă de monumentul pe lângă care întâmplător ne poartă paşii. În definitiv, iubind mai mult, fiecare dintre noi contribuie din plin la umplerea de sens a clipei ce ne este dată în trecerea pe această Vale a bucuriei şi durerii, a triumfului şi căderii, care în limbaj convenţional se numeşte Viaţă.  
Astăzi, în această lume a variaţiei, a diferenţei, a diversităţii oamenii au nevoie de ceva care să-i unească. Credem că pe chişinăuieni ar trebui să-i unească… Chişinăul. Important, în toate, este să vrei! Să nu fii nepăsător faţă de spiritul locului, să te sensibilizezi din oficiu. Dacă vrei, toate celelalte vin parcă de la sine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu